Spleta TV
na voljo v Google Play

17. 04. 2020

Recept s svežim kvasom – Domače testo za pizzo Sestavine:

Sestavine:

  • 1 kg bele moke tipa 400
  • 650 g hladne vode
  • 1 g svežega kvasa
  • 25 g soli

 

Priprava:

  • Ob 9. uri dobro zamesimo vse sestavine.
  • Oblikujemo hlebček, položimo ga v dovolj veliko posodo in pokrijemo z vlažno krpo.
  • Posodo pustimo na pultu.
  • Ob 15. uri iz vzhajanega testa z občutkom, da ne izrinemo zračnih mehurč¬kov, oblikujemo pet hlebčkov.
  • Vsakemu namenimo svojo posodo, jo pokrijemo in počakamo, da testo znova vzhaja.
  • Ob 19. uri pečico ogrejemo na 200 stopinj Celzija.
  • Na pomokani površini z rokami raztegnemo testo. Ne smemo ga zvaljati, saj bi s tem uničili zračne mehurčke, brez katerih pica ne bi narasla.
  • Raztegnjeno testo preložimo na pekač, prekrit s papirjem za peko.
  • Premažemo ga s paradižnikovo omako in za 5 minut postavimo v ogreto pečico.
  • Premazano testo vzamemo iz pečice in obložimo z ostalimi sestavinami, na primer s pršutom in mocarelo.
  • Pekač za 3 ali 4 minute vrnemo v pečico, toliko da se mocarela stopi.
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Zanimivo

Več