Spleta TV
na voljo v Google Play

15. 04. 2020

Enostavni "bagel" sendviči

Kruhke 'bagel' lahko pripravimo za zajtrk ali za malico. Preprosti so za pripravo, okusni in drugačni od klasičnih žemljic. Izvirajo iz Poljske, največ pa jih pojedo v Združenih državah Amerike. Po obliki so okrogli, njihov okus in tekstura pa sta nekaj posebnega. Recept je nekoliko poenostavljen, tako da se ga lahko lotijo tudi tisti, ki v kuhinji niso prav vešči. Kuhajo se v vodi, približno 40 sekund na vsaki strani, kar ne vzame veliko časa, lahko pa jih spečemo tudi v parni pečici.

Sestavine za štiri kose:

  • 2 lončka moke
  • 1 žlička suhega kvasa
  • ščepec soli
  • 3/4 lončka vode
  • 1/2 lončka mleka (lahko sojinega)
  • posip iz semen (sezam, mak)

Nadev:

  • kremni sir ali drug namaz
  • avokado
  • dimljeni losos ali pršut

 Priprava:

  1. V skledi zamešamo moko, kvas, sol in vodo. Gnetemo, da dobimo voljno testo, in pustimo počivati 2 uri, da vzhaja na dvojno prostornino.
  2. Pečico ogrejemo na 190 stopinj.
  3. Širok pekač obložimo s papirjem za peko.
  4. Ko testo naraste, ga vzamemo iz sklede, hitro pregnetemo in razdelimo na štiri dele.
  5. Vsakega oblikujemo v kroglo, ki jo na sredini preluknjamo s palcem, nato pa še malce raztegnemo. Pustimo jih počivati 10 minut.
  6. V velikem loncu zavremo vodo in vanj položimo pripravljene kruhke.
  7. Na eni strani jih kuhamo približno 40 sekund, nato jih obrnemo in na drugi strani kuhamo še 40 sekund. Med kuhanjem bodo narasli.
  8. Poberemo jih iz vode in odstavimo na pekač, obložen s papirjem za peko.
  9. S čopičem jih premažemo z mlekom in posujemo s semeni.
  10. Postavimo jih v ogreto pečico in pečemo 25 minut, da se zlatorumeno obarvajo.
  11. Pečene vzamemo iz pečice in ohladimo na rešetki.
  12. Ponudimo s kremnim sirom, avokadom ter dimljenim lososom ali pršutom.

 

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Zanimivo

Več