Spleta TV
na voljo v Google Play

31. 05. 2021

Vincek in Javornikova državna prvaka v balinanju

Društvo gluhih in naglušnih Južne Primorske je v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije v soboto 29. maja izvedlo tradicionalno državno prvenstvo gluhih v balinanju. Udeležili so se ga tekmovalci iz sedmih področnih društev gluhih in naglušnih.

V moški konkurenci se je pomerilo 22 tekmovalcev, v ženski pa 10 tekmovalk. Tekmovanje je potekalo na štiri steznem igrišču balinarskega športnega društva Jadran Izola. Uvodoma je bil opravljen tekmovalni žreb. Moški tekmovalci so bili razdeljeni v sedem predtekmovalnih skupin s po tremi igralci. Ženske pa v tri predtekmovalne skupine s tremi oziroma štirimi igralkami. Ko so se vsi pomerili med seboj, so najboljši nadaljevali tekmovanje v četrtfinale, polfinale, finale in tekmo za 3. mesto.

Tekmovalci so si pri metih krogle prizadevali, da so se karseda približali rdeči krogli in se borili za vsako točko, vse do zadnjega meta. V finalu je Natalija Javornik iz Mestnega društva gluhih Ljubljana, kljub skoraj izenačenim točkam ugnala Kranjčanko Mileno Roblek. Tako je prvič posegla po naslovu državne prvakinje. Pri moških sta se v finalu pomerila Stjepan Vincek (DGN Južne Primorske) in  Andrej Klančnik (DGN Podravja Maribor). Vincek je bil pri metih bolj natančen in si zasluženo priboril zmago.

Anton Klepec (DGN Ljubljana), ki je bil lani državni prvak, je že v predtekmovanju izpadel. Medtem ko tudi lanskoletna prvakinja, Antonija Brumen ni posegla po medalji, bila je četrta.  

Rezultati, moški:

  1. mesto Stjepan Vincek, DGN Južne Primorske
  2. mesto Andrej Klančnik, DGN Podravja Maribor
  3. mesto Ivan Vačovnik, DGN Ljubljana
  4. mesto Andrej Filipič, MDGN za Gorenjsko AURIS Kranj

 Ženske:

  1. mesto Natalija Javornik, MDG Ljubljana
  2. mesto Milena Roblek, MDGN za Gorenjsko AURIS Kranj
  3. mesto Maja Šušteršič, MDGN za Gorenjsko AURIS Kranj
  4. mesto Antonija Brumen, DGN Ljubljana

 

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več