Spleta TV
na voljo v Google Play

01. 08. 2013

Ukrajina porazila Slovenijo v četrtfinalu

Prenos četrtfinalne tekme med Slovenijo in Ukrajino je zaključen. Kmalu bomo objavili video posnetek tekme in intervjuje z igralci!

Slovenija ne gre naprej!
Deaflympics, Sofija
1. avgust, ob 18:30

Slovenski izbrani vrsti gluhih košarkarjev, aktualnim evropskim prvakom, se na olimpijskih igrah gluhih v Sofiji ni uspelo prebiti v polfinale. Za uvrstitev med najboljših osem košarkarskih reprezentanc na svetu je Slovenija popolnoma razbila Avstralce, v četrtfinalu pa jim je pot do medalje prekrižala Ukrajina z rezultatom 74:65.

Če je Slovenija Ukrajini na Evropskem prvenstvu v Konyi 2012 prekrižala uvrstitev med najboljše evropske reprezentance, je bila tokrat boljša Ukrajina. Slovenija je sicer v začetku srečanja povedla, vendar je nato ukrajinska reprezentanca ves čas srečanja narekovala tempo igre. Ukrajina je prvo četrtino zaključila s tremi točkami prednosti (12:15), do polčasa je svoje vodstvo povišala na 33:27.

Ukrajinci so v nadaljevanju prevzeli pobudo in večali prednost. Ko je Gaidamaka zadel še šesti met za dve točki, je bila prednost za Ukrajino ob koncu tretje četrtine že devet točk (53:44).

Slovenija se je v zadnji četrtini vrnila v igro in pet minut pred koncem srečanja povedla za tri točke. Ukrajina je rezultat hitro izenačila. In potem je v končnici srečanja na parketu sledila prava drama. Miha Zupan je tri minute pred koncem zabeležil peto osebno napako, kar pa so Ukrajinci izkoristili v svoj prid in tekma se je zaključila popolnoma v prid ukrajinskih navijačev.

Današnji dan Sloveniji ni prinesel zmage, kljub glasni podpori slovenskih navijačev s tribun. Na slovenski strani je bil najbolj razpoloženi Miha Zupan, ki je dosegel tudi dvojnega dvojčka 27 točk in 17 skokov. Drugega dvojčka pa je Sloveniji prinesel Saša Lukić s 16 točkami in 10 skoki. Vendar to danes ni bilo dovolj za slovensko zmago.

Poražence tekem v četrtfinalu čakajo obračuni za razvrstitev od 5. do 8. mesta že 2. avgusta. Slovenija bo ponovno igrala z Rusijo, s katero je izgubila že v predtekmovalnem delu z rezultatom 65:68.

Lestvica rezultatov četrtfinalnih obračunov:
1. ZDA : Argentina – 101:73
2. Ukrajina : Slovenija – 74:65
3. Litva : Rusija – 92 : 73
4. Grčija : Venezuela – 74:78

Polfinalna obračuna bosta potekala 2. avgusta med ZDA in Venezuelo ter Litvo in Ukrajino.

Za prvo in tretje mesto bo obračun na sporedu 3. avgusta.

Statistika:
Slovenija: Zupan 26, Lukić 16, Orešnik 9, Starc 6, Jakofčič 3, Ranković 2, Žabot 2.
Ukrajina: Fomenko 13, Gaidamaka 16, Raus 10, Bukin 16, Riazantsev 2, Kuznetsov 8, Iakovliev 4, Ilichov 5.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več