Spleta TV
na voljo v Google Play

25. 02. 2018

Tadej Enci tretji na dvoranskem državnem prvenstvu

Tadej Enci je na dvoranskem državnem prvenstvu Slovenije, ki se je odvijalo v soboto 24. februarja, v teku na 400 metrov osvojil bronasto medaljo. Prvenstvo  je tokrat prvič gostila nova atletska dvorana v Zagrebu, kjer so nastopili najboljši slovenski atleti. Enci je presenetil in si v absolutni konkurenci slišečih in s časom 49,84 priboril odlično tretje mesto ter tako kot prvi gluhi atlet osvojil medaljo na državnem članskem prvenstvu Slovenije. S tem je dokazal, da lahko konkurira vsem ostalim atletom in da bodo morali nanj v prihodnje računati zelo resno, vse bližje pa je seveda tudi reprezentančnemu nastopu v štafeti 4 x 400 metrov.

Še to, je prvi gluhi atleti med slišečimi v Sloveniji, ki je osvojil medaljo v atletiki nasploh, če ne že v športu slišečih. Velike zasluge gredo njegovemu trenerju Gregorju Doberšku za dobre priprave in napotke svojemu varovancu.
.Je zelo dober obet pred odhodom na evropsko prvenstvo gluhih v dvoranski atletiki, ki bo od 21. do 24. marca v beloruskem mestu Gomel. Na EP gluhih v dvoranski atletiki bo branil svoj naslov evropskega prvaka v teku na 400 metrov v dvorani izpred dveh let z EP dvoranske atletike v mestu Torun na Poljskem.
Športna zveza gluhih Slovenije skupaj z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije  iz srca čestitamo Tadeju in njegovemu trenerju Gregorju Doberšku za velik uspeh med slišečimi na visokem nivoju tekmovanj.
[gallery ids="38924,38927,38928"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več