Spleta TV
na voljo v Google Play

25. 07. 2015

Tadej Enci šesti na 200 metrov

Po dnevu počitka je včeraj nastopil še zadnjič v finalnem teku na 200 metrov. Spočit in sproščen je šel v tekmo. Dobil je osmo progo, ki se nagiba k ovinku proti cilju. V cilj je prišel kot 6., atletsko progo je pretekel na vse ali nič. Povedal je, da je dal vse od sebe za dober rezultat na pol krajši razdalji od 400 metrov, ki je njegova najljubša disciplina. Še dodal je s načrti v prihodnje, da bo s pomočjo svojega trenerja še povečal količino treningov za boljšo pripravljenost za nadaljnje nastope v atletiki gluhih. S nastopi na njegovem prvem evropskem prvenstvu gluhih v atletiki je končal s uvrstitvijo v finalni nastop v teku na 200 metrov in zaključil s nepričakovano osvojeno bronasto medaljo v disciplini v teku na 400 metrov. Kar je za Tadeja velik uspeh, ki je prvič šel na tako veliko tekmovanje v atletiki gluhih in pridobil izkušnjo več.

Rezultati finalnega teka na 200 metrov: 1.Nosenko, Mykola UKR 21.65 sec 2.Aksenov, Ilia RUS 22.37 sec 3.Ruddy, John GBR 22.39 sec 4.Janda, Bartlomiej POL 22.63 sec 5.Ieromenko, Mykhailo UKR 22.74 sec 6.Enci, Tadej SLO 22.80 sec 7.Oblomkov, Victor RUS 22.97 sec Kotowski, Grzegorz POL – ni nastopil zaradi poškodbe

Mene kot vodjo odprave je Tadej Enci zelo presenetil s svojim resnim pristopom in presežkom rezultatov na prvem nastopu med gluhimi atleti nasploh ter upravičil za nadaljnje nastope na prihajajočih mednarodnih tekmovanjih gluhih v atletiki.

V nedeljskih popoldanskih urah se bo celotna odprava vrnila domov s poletom prek Frankfurta na letališče Dunaj in od koder bo z avtom v Slovenijo prispela v večernih urah.

Zahvaljujemo Zvezi za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) za opremljanje odprave in financiranje priprav in udeležbe atleta Tadeja Encija ter Atletski zvezi Sloveniji za izposojo opreme Tadeju.

Zaključujem objavljanje s prizorišča evropskega prvenstva gluhih v atletiki. Hvala, ker ste spremljali novice in tudi pošiljali spodbudne besede atletu Tadeju.

Še enkrat čestitke Tadeju za velik uspeh in mu želimo še nadaljnjih uspehov na prihodnjih tekmovanjih v atletiki.

Robert Žlajpah [gallery ids="29169,29168,29167,29166"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več