Spleta TV
na voljo v Google Play

12. 07. 2011

Srečanje košarkarskih reprezentantov

Septembra 2011 bo svetovno prvenstvo gluhih v košarki v siciljanskem mestu Palermo na skrajnem jugu Italije. Tega prvenstva se bo udeležila pomlajena reprezentanca gluhih Slovenije pod taktirko trenerja Izidorja Križana in njegovega pomočnika Bogdana Tanasiča..

Reprezentanca je zaključila spomladanski del treningov in priprav ter odhaja na zasluženi dopust. Ob zaključku je organizirala srečanje, ki je bilo v nedeljo, 26. junija 2011 na terasi društva DGN Ljubljana v Zadobrovi pri Ljubljani. Na srečanje je Športna zveza gluhih Slovenije povabila poleg sedanjih članov tudi nekdanje člane reprezentanc od leta 1992, ko smo se prvič pod slovensko zastavo udeležili evropskega prvenstva gluhih v košarki v Tel Avivu, glavnem mestu Izraela, vse do zadnje reprezentance, ki se je udeležila letnih olimpijskih iger gluhih - Deaflympics 2009 v Tajpeju na Tajvanu.

Tam so izkoristili priložnost, da so se nekdanji in sedanji člani med seboj bolje spoznali ter pokramljali o dosežkih in izkušnjah na takratnih tekmovanjih. Hkrati pa so se spomnili prve ekipne medalje za Slovenijo, ki jo je z tretjim mestom osvojila košarkarska reprezentanca gluhih Slovenije s trenerjem Petrom Brumnom in kapetanom Janezom Kocjanom na čelu v Krakovu na Poljskem leta 1996. Torej na srečanju so počastili 15-letnico osvojitve prve medalje.

Srečanje je z donacijo omogočila družba RD Kapri d.o.o.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več