Spleta TV
na voljo v Google Play

20. 12. 2013

ŠPORTNIK GLUHIH LETA 2013

Izteka se športno leto 2013 in tako kot vsako leto Športna zveza gluhih Slovenije podeljuje priznanja za najboljšo športnico, najboljšega športnika in ekipo leta. V letu 2013 so dosegli odmevne uspehe na mednarodnih tekmovanjih. A še vedno moramo dodati, da kljub vsem dosedanjim uspehom naših športnikov s strani države še vedno ni posluha za vrhunske gluhe športnike, ki pogrešajo enakopravno obravnavo pri nagrajevanju za njihove dosežke in pri zaposlovanju v državnih institucijah ter pri financiranju športnih projektov.

Športna zveza gluhih Slovenije je na podlagi letošnjih rezultatov proglasila najboljše športnike:

Športnica gluhih leta 2013; Anja DREV: Dobitnica dveh medalj na 1. svetovnem prvenstvu gluhih v alpskem smučanju v Nesselwangu: srebrna v smuku in bronasta v superveleslalomu

Anja Drev je bila za zgoraj omenjene dosežke nagrajena pri Zvezi za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite s srebrnim priznanjem ZŠIS-POK.

Športnik gluhih leta 2013; Marino KEGL: Debitiral na Deaflympicsu Sofija 2013 in v konkurenci 42 tekmovalcev osvojil 9. mesto in številne zmage na mednarodnih turnirjih: - 1. mesto MT Praga Open - 1. mesto MT Nove Zamky Open - 1. mesto MT Dunaj - 1. mesto mešani pari MT Dunaj - 1. mesto MT Brno

Obenem je Marino Kegl pri Zvezi za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite proglašen za mladega perspektivnega športnika.

Športna ekipa gluhih leta 2013 – košarkarska reprezentanca gluhih Slovenije: Osvojila je 7. mesto na Deaflympicsu Sofija 2013

Za vztrajno in energično navijaško podporo košarkarski reprezentanci gluhih Slovenije se Športna zveza gluhih Slovenije zahvaljuje vsem, ki so podpirali te košarkarje doma in v tujini, posebej Marjanu Repšetu, ki je s svojim bobnom gonilna sila slovenskih gluhih navijačev.

Za leto 2014 pa Športna zveza gluhih Slovenije želi vsem športnicam in športnikom veliko sreče, uspehov in dobrih rezultatov na različnih tekmovanj ter dobrega zdravja brez poškodb!

Prisluhnimo tišini: Vrhunski gluhi športniki

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več