Spleta TV
na voljo v Google Play

20. 12. 2010

Športnik gluhih leta 2010

Sekretariat Športne zveze gluhih Slovenije je da redni seji 6. decembra 2010 na podlagi letošnjih rezultatov gluhih športnikov in njihovih ekip sprejel sklep o izboru najboljših gluhih športnikov za leto 2010, in sicer:

Anja DREV-najboljša gluha športnica

V smučarski tekmovalni sezoni 2010 se je še ne trinajstletna udeležila 4 tekem Evropskega alpskega pokala, kjer je osvojila tretjo mesto v slalomu, četrto mesto v slalomu in veleslalomu ter peto mesto slalom. V absolutni kategoriji je osvojila 12.mesto izmed 32 tekmovalk, kar je odličen uspeh pri njeni starosti.

MARINO KEGL – najboljši gluhi športnik

Letos je tretjič zapored osvojil naslov državnega prvaka gluhih v tenisu. V oktobru se je udeležil turnirja v Hlohovcu pri Bratislavi na Slovaškem, kjer je osvojil turnir brez poraza. V naslednjem mesecu, novembra se je udeležil turnirja v Brnu na Češkem, kjer je ponovno zmagal, brez poraza. To je zanj velik dosežek, ker je kot petnajstletnik tekmoval proti starejšim in izkušenim tenisačem. Zaradi teh uspehov je od Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite dobil priznanje za najbolj perspektivnega športnika-invalida v letu 2010.

FUTSAL EKIPA SLOVENIJE – najboljša športna ekipa gluhih

Kot najboljša ekipa v letu 2010 je proglašena Futsal ekipa gluhih Slovenije zaradi odličnih uspehov, ki jih je osvojila na močnih turnirjih v Linzu (prvo mesto), Užice (drugo mesto) in Sarajevo (tretje mesto) . Udeležila se je evropskega prvenstva gluhih v Winterthuru, kjer je zaradi nesrečnega poraza v osmini finala z Dansko, ki ji je onemogočila preboj med prvih osem ekip v Evropi, osvojila 13.mesto izmed 24 ekip.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več