Spleta TV
na voljo v Google Play

03. 05. 2012

Priprave gluhega tenisača Marina Kegla na EP Koblenz 2012 in zmaga na turnirju v Pragi

Šestnajstletni Marino Kegl je mladi, perspektivni, gluhi teniški igralec, ki ima kljub svoji mladosti že veliko mednarodnih izkušenj, saj je doslej zmagal že na devetih mednarodnih teniških turnirjih gluhih, odlično pa se je odrezal tudi na ekipnem svetovnem prvenstvu gluhih (Dresse and Maere Tennis Cup), lansko leto v turškem Izmiru, kjer je slovenska reprezentanca osvojila deveto mesto.

Letošnje leto je pred nami znova zelo pomembno tekmovanje-Evropsko prvenstvo gluhih v tenisu, ki bo potekalo od 14. do 21. julija v nemškem Koblenzu. Priprave so v polnem teku. Marino trenira petkrat tedensko v teniškem klubu ŽTK iz Maribora. Trener slovenske reprezentance gluhih, Darko Kegl, je zbral okoli sebe zelo kvalitetno in strokovno ekipo, ki verjame v mladega gluhega teniškega igralca. Glavni trener je naš dolgo časa najboljši teniški igralec Iztok Božič, za kondicijske programe skrbi prof. Tomaž Berendijaš, za strokovne korekcije in strokovno svetovanje pa dr. Aleš Filipčič iz Fakultete za šport Ljubljana.

Med 21. in 25. aprilom sta se udeležila teniškega kampa v Novem Vinodolskem na hrvaškem Kvarnerju, ki ga vodi dr. Aleš Filipčič in sodi v okvir priprav na evropsko prvenstvo. Po pripravah sta v petek, 27. aprila odpotovala v Prago na prvi letošnji mednarodni turnir gluhih. Tam je bil Marino nepremagljiv in osvojil turnir, že drugo leto zapored. Marino je suvereno obranil lanskoletno zmago na tem turnirju.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več