Spleta TV
na voljo v Google Play

13. 03. 2018

Predsednik ŠZGS obiskal atleta Tadeja Encija pred odhodom na EP Gomel 2018

Atlet Tadej Enci v naslednjem tednu odhaja na evropsko prvenstvo gluhih v dvoranski atletiki, ki bo v beloruskem mestu Gomelu, 310 km jugovzhodno od glavnega mesta Minska. Na tem tekmovanju bo tekel v svoji paradni disciplini 400 metrov, kjer bo branil naslov dvoranskega evropskega prvaka izpred dveh let v Torunu na Poljskem.

V ponedeljek popoldne je predsednik Športne zveze gluhih Slovenije Robert Žlajpah obiskal Tadeja Encija in njegovega trenerja Gregorja Doberška na treningu na velenjskem štadionu. Atlet Tadej je opravil treninge v zaključni fazi pred odhodom na tekmovanje pod budnim očesom trenerja Gregorja Doberška. V Sloveniji ni pokrite dvorane z krožnimi atletskimi stezami, zato sta Tadej in Gregor občasno prilagajala treninge dvoranskim atletskim stezam za tek na 60 metrov v Celju. Drugače je pa Tadej imel zunanje treninge ne glede na vremenske razmere, tudi če je bila temperatura zraka pod nič stopinj Celzija. Njegov trener Doberšek je pripomnil, da so bili letošnjo zimo trenažni pogoji zelo slabi. Zaradi neočiščenega snega na atletskih stezah ni bilo možno izvesti treninge, tako je bil Tadej primoran opraviti treninge kar na pločniku pred velenjskim stadionom.

Za poudarek je Tadej Enci kot prvi gluhi slovenski športnik osvojil bronasto medaljo v konkurenci slišečih atletov na državnem prvenstvu Slovenije. Ob tem je Tadej izjavil, da je bila huda konkurenca med slišečimi atleti v teku na 400 metrov. Njegov dosežek je dobra popotnica za njegov nastop na EP gluhih v dvoranski atletiki v Belorusiji. Tadej Enci je zelo motiviran in sproščen, ter odhaja na EP po dober rezultat v svoji disciplini. Predsednik ŠZGS mu je ob zaključku obiska izrekel podporo in mu zaželel uspešen nastop na EP gluhih v dvoranski atletiki.

Tadej Enci in Gregor Doberšek bosta v torek, 20. marca ob 7. uri zjutraj odpotovala z letališča Jožeta Pučnika na Brniku na Dunaj, kjer bosta presedla na drugo letalo za Minsk. Od tam ju bodo beloruski kolegi odpeljali v Gomel na prizorišče evropskega prvenstva gluhih v dvoranski atletiki, kjer bo imel 22. marca kvalifikacije za uvrstitev v polfinale.

[gallery ids="39085,39086,39087,39088,39089,39090,39091,39092,39093,39094,39095,39096"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več