Spleta TV
na voljo v Google Play

22. 06. 2016

Odhod slovenske košarkarske reprezentance gluhih na EP Solun 2016

[gallery ids="33010,33011,33012,33013"]
Z zadnjo pregledno tekmo slovenske košarkarske reprezentance gluhih proti KK Ilirija so se zaključile večmesečne priprave za nastop na evropskem prvenstvu gluhih v košarki, ki bo od 24. junija do 2. julija v grškem pristaniškem mestu Solun.
Danes je reprezentanca, v kateri so poleg igralcev tudi trener Igor Cesar in Sokol Kadrija, ki bo košarkarjem pomagal z masersko - fizioterapevtskimi storitvami ter Anton Petrič kot vodja odprave in Robert Žlajpah, ki bo asistiral vodji odprave, odpotovala iz letališča Jožeta Pučnika Ljubljana preko Beograda v Solun. Grški organizatorji so slovensko reprezentanco namestili v hotelu Grand hotel Palace v zahodnem predmestju Soluna, kjer so nastanjene tudi ostale reprezentance.
Takoj po prihodu v hotel se je reprezentanca odpravila v bližnjo športno dvorano na trening z aklimatizacijo, namreč je v Solunu zelo vroče-čez dan prek 38 stopinj in soparno. Znotraj ekipe vlada dobro razpoloženje, zopet se srečujejo s starimi znanci s prejšnjih velikih tekmovanj, ki bodo na igrišču stali kot nasprotniki. Jutri, v četrtek imajo po akreditaciji ponovno trening z aklimatizacijo, medtem ko popoldne bodo imeli košarkarske vaje z preigravanjem taktike. Zvečer bo tehnični sestanek predstavnikov vseh reprezentanc-udeleženk evropskega prvenstva.  V petek se bo začelo prvenstvo, kjer bo Slovenijo ob 16. uri po lokalnem času – v Solunu je ena ura naprej - pričakala izraelska reprezentanca.
Slovenijo bodo zastopali gluhi košarkarji: Robert Vlah, Lazar Tanasijević, Damjan Šebjan, Sašo Lukić, Jan Orešnik, Domen Starc, Aleksandar Perić, Luka Žabot, Miha Jakofčič, Matic Makuc in kapetan Miha Zupan.
Spremljajte košarkarsko reprezentanco gluhih Slovenije na tem portalu in navijate za njih.
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več