Spleta TV
na voljo v Google Play

01. 12. 2011

Matija Jurkovič dosegel 12. mesto na svetovnem prvenstvu

Matija Jurkovič na 12. ROTAX MAX CHALLENGE GRAND FINALS 2011 v Al Ain-u ( ZAE) zasedel dvanajsto mesto in s tem izenačil najboljši slovenski rezultat v kartingu, ki ga je postavil njegov brat Luka leta 2007, prav tako v Al Ain-u, le v kategoriji DD2.

Med 23. in 26. novembrom 2011, se je v Al Ainu (Združeni Arabski Emirati), odvijal 12. Veliki Finale Pokala Rotax, katerega se je udeležil tudi naš dirkač Matija Jurkovič , član MLM Racing karting kluba. Tekmovanja se je udeležilo 264 tekmovalcev iz 60 različnih držav in 5 kontinentov sveta. Matija je v razredu Rotax Max Senior, med 72 najboljšimi dirkači sveta, osvojil odlično 12. mesto in s tem izenačil najboljši slovenski rezultat v kartingu, katerega je pred štirimi leti na istem dirkališču dosegel njegov starejši brat Luka, le v razredu DD2.

Matija je v finalni del prišel po doseženem šestem mestu v repasažu, kjer je v dramatičnem dvoboju dobil dirko z Argentincem Gennom Gagliardijem , s katerim sta se osem krogov borila za šesto mesto in vstopnico na finale. Na sobotnem warm up-u je Matija dosegel dober čas, ki je kazal na dobre možnosti v dirki.

Predfinalno dirko, katero je začel iz zadnjega 34. mesta, je Matija končal na dvajsetem mestu in nato v finalu pridobil še osem mest in zasedel zavidljivo dvanajsto mesto.

Svetovni prvak v tej kategoriji je postal Anglež Ben Cooper, drugo mesto je zasedel Avstralec David Sera in tretje pa Japonec Sasaki Hirotaka.

Matija je s svojim letošnjim dosežkom izredno zadovoljen in z veliko motivacije že ta teden pričenja s testiranjem podvozij za sezono 2012 v italijanskem Lonatu.

Več o tem na spletni strani MLM Racing Karting Kluba

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več