Spleta TV
na voljo v Google Play

10. 10. 2011

Gluhi kartist državni prvak

Matija Jurkovič, mladi kartist kluba MLM Racing Krško, je osvojil naziv državnega prvaka v razredu Rotax Max Senior za sezono 2011. Karting dirka za državno prvenstvo Slovenije in Sportstil pokal 2011 je potekala 9. oktobra 2011 na kartodromu Hajdoše pri Ptuju.

Matija je v hudi konkurenci in pod velikim pritiskom opravil izvrstno vožnjo. V finalni vožnji je takoj po startu povedel pred Avstrijcem Lukovićem, vendar ga je ta v drugem zavoju izrinil s steze, tako da je Matija dirko nadaljeval z zadnjega mesta. Z vrhunsko vožnjo se je v osmih krogih prebil na tretje mesto absolutno /za Grmom (MLM Racing KK) in Lukovičem (Speedworld A) oziroma na prvo mesto v svojem razredu. Tako je Matija postal državni prvak v razredu Rotax Max Senior za sezono 2011. Hkrati nosi naziv prvaka mednarodnega odprtega prvenstva Sportstil 2011 in zaseda peto mesto vzhodnoevropske cone Rotax CEE po Fia lestvici za sezono 2011.

Z osvojitvijo Sportstil pokala si je Matija privozil vstopnico na veliki finale svetovnega prvenstva Rotax Gran Finale, ki bo potekalo od 19. do 26. novembra v Al Ainu v Združenih Arabskih Emiratih.

Povzeto po: Matjaž Jurkovič

Spletna TV je obiskala Matijev trening

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več