Spleta TV
na voljo v Google Play

23. 06. 2016

EP Solun 2016 – Dan pred pričetkom prvenstva

[gallery ids="33026,33027,33028,33029,33030,33031,33032,33033"]

Slovenska košarkarska reprezentanca gluhih, ki biva v Solunu, je danes opravila zadnji trening pred pričetkom prvenstva, ki bo v petek, 24. junija. Kot je bilo omenjeno že v prejšnji novici, bo Slovenija igrala ob 16. uri prvo tekmo proti Izraelu v dvorani Ampelokipoi. Drugače pa bodo prvo prvenstveno tekmo odigrali Litovci in sicer proti Ukrajini ob 13. uri v dvorani Kalamaria. Zvečer ob 20.30, po otvoritveni ceremoniji v isti dvorani, pa se bosta spopadla Grčija kot gostiteljica prvenstva in Turčija kot gostiteljica letnih olimpijskih iger Deaflympics Samsun 2017.

Dopoldne je bila opravljena akreditacija celotne reprezentance, kjer so vpisali njene člane-igralce in vodstvo-na uradni seznam udeležencev prvenstva. Na prvenstvu bodo v skupini A nasproti Slovenije stali Izrael, Italija, Ukrajina in vedno neugodna Litva-aktualni svetovni prvak. Španci so nepričakovano odstopili od udeležbe.

Saša Lukić in trener Igor Cesar sta na današnjem treningu dodobra preznojila igralce. Vadili so uigravanje različne taktične kombinacije, katere sta pripravila za tekmo z Izraelom. Neklimatizirana dvorana je bila močno segreta zaradi dolgotrajne pripeke, fantje so bili zelo premočeni. Pot jim je curljal na parket. Notri je bila temperatura blizu 50 stopinj Celzija, medtem ko je bila zunanja v poznih popoldanskih urah 38 stopinj Celzija.

Po treningu je bil sestanek tehničnega direktorja EDSO Yaacova Kerena in vodje organizacijskega komiteja EDBC Solun 2016 Ioannisa Stoufisa s predstavniki reprezentanc. Posredovala sta jim informacije o otvoritvi prvenstva, pomembnih določilih tehničnega pravilnika ter jih opozorila na prepoved nošnje slušnega aparata ali slušnega pripomočka v dvorani, v nasprotnem primeru bo igralec izključen s tekme in njegova ekipa bo kaznovana z izgubo tekme z rezultatom 20:0.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več