Spleta TV
na voljo v Google Play

22. 07. 2013

»Ciljamo na olimpijsko medaljo«

Pred odhodom 12-članske košarkarske reprezentance in teniškega igralca Marina Kegla na olimpijske igre gluhih Deaflympics Sofia 2013 je v ponedeljek, 22. julija, na Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) potekala novinarska konferenca.

Selektor in trener Iztok Križan je prepričan, da je košarkarska reprezentanca optimalno pripravljena in da ima možnosti za dobro uvrstitev; na katero mesto, ni želel napovedovati, saj še ni bil opravljen žreb skupin. Kapetan Damjan Šebjan je povedal, da se ne bojijo nobenega nasprotnika, da pa si najbolj želijo priti v finale in se pomeriti z Američani, pred katerimi so v preteklosti dvakrat klonili. Šebjan je izpostavil še neurejen status gluhih športnikov, ki nimajo statusa vrhunskih športnikov, prav tako nagrajevanje njihovih uspehov ni izenačeno s paraolimpijci in neinvalidnimi športniki. Po zagotovilih Bogdana Gabrovca OKS pripravlja novo kategorizacijo športnikov in od države je odvisno, ali bo status gluhih športnikov urejen že letos.

Sekretar Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenija Matjaž Juhart je še izpostavil, da so 22. olimpijske igre gluhih najpomembnejši športni dogodek gluhih športnikov. V Sofiji bo med 26. julijem in 4. avgustom tekmovalo rekordno število gluhih športnikov – 14.707 iz 105 držav. Med najmlajšimi udeleženci bo tenisač Marino Kegl, dvakratni slovenski gluhi športnik leta in aktualni evropski mladinski prvak med gluhimi, ki si obeta preboj med najboljših deset.

Več kmalu v prispevku Spletne TV, ki bo spremljala športne dogodke v Sofiji.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več