Spleta TV
na voljo v Google Play

09. 03. 2015

Vabilo na seminar; Dostopnost stavb za osebe s posebnimi potrebami

Slovensko združenje za požarno varstvo vas vabi na seminar Dostopnost stavb za osebe s posebnimi potrebami v sredo, 11. marca 2015 od 9. do 15. ure v Kristalni palači, Šmartinska 152, Ljubljana.

požarna varnost

Stavbe morajo biti načrtovane, zgrajene in vzdrževane tako, da jih lahko uporabljamo vsi. Med nami so invalidi na vozičkih, gluhi in naglušni, slepi in slabovidni, gluhoslepi, ipd. Populacija se stara, starost pa praviloma prinese s seboj tudi gibalno oviranost. Arhitektonske ovire preprečujejo ali ovirajo dostop gibalno oviranim osebam, staršem z otroškimi vozički, ipd. Če pride do požara, potresa ali druge nenadne nevarnosti je treba vsem zagotoviti varno evakuacijo iz stavbe. Do izhoda iz stavbe lahko iz višjih etaž in kletnih prostorov dostopamo preko stopnišč ali s pomočjo dvigal. Raba stopnišč ne pride v poštev za vse, navadnih dvigal pa se v primeru požara ali druge naravne nesreče ne sme uporabljati. Avtomatska vrata (drsna, vrtliva, ipd.), ki nimajo rezervnega vira napajanja, lahko predstavljajo nepremagljivo oviro za varen izhod v sili. Kako torej urediti varno pot do izhoda iz stavbe za vse? Dostop v stavbo naj bo urejen tako, da lahko skozi glavna vrata vstopajo tudi osebe na invalidskih vozičkih. Drugačne rešitve so dopustne le izjamoma, npr. pri sanaciji obstoječih stavb, kjer ni možnosti za ureditev normalnega dostopa. Vabimo vas na seminar, na katerem bomo predstavili izhodišča za načrtovanje dostopnosti za vse in prikazali različne tehnične rešitve in sicer za nove in obstoječe stavbe. Seminar je namenjen projektantom vseh strok, inšpekcijskim službam, odgovornim osebam za izvajanje evakuacije, odgovornim osebam in tehničnim delavcem upraviteljev stavb v zasebni in javni lasti.

Vabilo, Program  in Prijavnica 

Kotizacija: Kotizacija znaša 50,00 EUR + DDV (oz. skupaj z DDV 61,00 EUR). Za člane ZAPS, IZS, SZPV, Društva distrofikov Slovenije, Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije in organizacij, ki sodelujejo pri organizaciji seminarja ter organizacije, ki prijavijo več kot dva udeleženca hkrati pa 47,50 EUR + DDV (skupaj z DDV 57,95 EUR). 10 % popust je na voljo za organizacije, ki prijavijo več kot deset udeležencev hkrati. Cena zajema udeležbo na seminarju, gradivo, postrežbo z napitki med odmorom ter potrdilo o udeležbi. Prijave zbira SZPV na info@szpv.si oziroma po pošti na naslov: Slovensko združenje za požarno varstvo, Dunajska c. 369, 1231 Lj. – Črnuče in sicer do ponedeljka, 9. 3. 2015. Po potrditvi prijave (na prijavo odgovorimo v največ 24 urah) je treba plačati kotizacijo najkasneje do ponedeljka, 9. 3. 2015 na transakcijski račun Slovenskega združenja za požarno varstvo (ID za DDV: SI33590214) št. 0201 3001 3837 160, odprt pri NLB, d.d.. Kot sklic navedite davčno številko svojega podjetja. Če potrebujete predračun, prosimo, navedite ob prijavi. Račun vam bomo izstavili v najmanj petih dneh po dogodku.

Dodatne informacije dobite pri generalni sekretarki SZPV Mateji Gris, tel.: 051 378 109; e-mail: info@szpv.si oziroma na naslovu Slovensko združenje za požarno varstvo, Dunajska c. 369, 1231 Lj. – Črnuče.

   
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več