Spleta TV
na voljo v Google Play

28. 11. 2017

Kino Šiška gosti filmski festival LOOK&ROLL

Center urbane kulture Kino Šiška bo v ponedeljek, 4. decembra 2017, gostil filmski festival look&roll, ki bo slovenskemu občinstvu predstavil izbor najboljših kratkih filmov o življenju oseb z različnimi oviranostmi in posebnimi potrebami. Na sporedu bo sedem kratkih filmov, ki na različne načine raziskujejo in pripovedujejo o življenju ter ljudeh z motnjami v duševnem razvoju, slepoto, motnjami avtističnega spektra, gluhoto in duševnimi boleznimi. Vse projekcije bodo vsebovale podnapise za gluhe osebe in avdiodeskripcijo za slepe osebe.

Namen projekcij (skupna dolžina vseh je 77 minut), ki jih je Kino Šiška organiziral v sodelovanju z društvom Kraken, je soustvariti nov pogled na kratki film, dostopno kulturo in družbo prihodnosti, s poudarkom na razmisleku o drugačnosti, socialni vključenosti ter enakopravnosti. Pred začetkom predvajanja kratkih filmov bo nekaj besed o samem festivalu look&roll ter samih filmih, ki bodo na sporedu, spregovoril tudi snovalec in umetniški vodja festivala Gerhard Protschka. Protschka je aktiven kot producent, kurator, prevajalec in avtor avdiodeskriptivnih besedil za slepe in slabovidne osebe ter podnapisov za gluhe in naglušne osebe. Pogovor z njim bo potekal v angleščini (na voljo bo simultano prevajanje v slovenski jezik), prav tako pa ga bo spremljal tudi tolmač za slovenski znakovni jezik.

Vsi filmi bodo predvajani v dvorani Katedrala v prvem nadstropju Kina Šiška in bodo opremljeni s podnapisi za gluhe in naglušne osebe ter avdiodeskripcijo za slepe in slabovidne osebe. Gibalno oviranim je za dostop v prvo nadstropje na voljo dvigalo, vstop v dvorano pa je mogoč po klančini. V dvorani je nameščena slušna zanka za gluhe in naglušne osebe. Slepe in slabovidne osebe do objekta na avtobusnih postajališčih usmerjajo taktilne table v Braillovi pisavi. Taktilne in tlorisne table so nameščene tudi v sami zgradbi. Začetek festivala je ob 18. uri, vstop na dogodek pa je brezplačen!
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več