Spleta TV
na voljo v Google Play

25. 10. 2018

Filmska projekcija "To so gadi" v prilagojeni tehniki

Arhiv Republike Slovenije vabi na projekcijo filma "To so gadi". Pridružite se ogledu v torek, 6. novembra 2018, ob 20. uri v Slovenski kinoteki (Miklošičeva ulica 28, Ljubljana).

Film "To so gadi", 96-minutni slovenski celovečerni film, je bil posnet in premierno predvajan leta 1977. Scenarij in režija sta delo Jožeta Bevca. Film se je skoraj petnajst let ponašal z rekordom, da si ga je samo v ljubljanskih kinematografih ogledalo največje število gledalcev 112.000, v celotni Sloveniji verjetno okoli 280.000.

Tokrat je film opremljen s podnapisi, tolmačenjem v slovenski znakovni jezik in z zvočnim opisom. Slušalke za spremljanje zvočnega opisa filma bodo na razpolago tudi videčim obiskovalcem, ki želijo izkusiti, kako je film prilagojen za slepe gledalce. Prilagoditev filma je nastala v okviru projekta e-ARH.si: ESS 2016–2020, s katerim Slovenski arhivi vzpostavljajo slovenski elektronski arhiv.

S projekcijo želijo prispevati k vključujoči družbi in vsem gledalcem ne glede na njihovo morebitno senzorno ali fizično oviranost ponuditi užitek ob ogledu ene najbolj priljubljenih slovenskih komedij. Projekcija je nastala v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije, Majo Šumej s.p. in Tomom Lemajičem s.p., njeno izvedbo je omogočila Slovenska kinoteka.

[gallery ids="41086,41087"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več