Spleta TV
na voljo v Google Play

18. 09. 2020

Daruj energijo za življenje!

Krvodajalstvo je pomemben del zdravstvenega sistema v Sloveniji. Tradicija darovanja krvi pri nas je dolga, saj so prvo steklenico krvi konzervirali pred 75 leti. V Sloveniji vsakih pet minut nekdo potrebuje kri, zato so številne krvodajalske akcije več kot potrebne.
V trenutnih razmerah so primerni darovalci zdravi posamezniki med 18 in 65 let, ki v zadnjih štirih tednih niso potovali izven naše države, ne kažejo znakov za okužbo dihalnih poti in niso bili v kontaktu z okuženim bolnikom. Ustrezati pa morajo tudi standardnim merilom za darovanje krvi. Bojazen, da bi kljub vsem ukrepom kri darovala okužena oseba, pa je odveč, saj do sedaj ni dokazanega primera prenosa koronavirusa s krvjo.
Meseca septembra k temu plemenitemu dejanju spodbujamo tudi osebe z okvaro sluha, da v počastitev praznovanja mednarodnega tedna gluhih prispevajo k dobrobiti naše družbe. Pobudnik in začetnik te vseslovenske akcije je bilo Društvo gluhih in naglušnih Pomurja – Murska Sobota, ob svoji 60 obletnici delovanja.
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Novice

Več