Spleta TV
na voljo v Google Play

12. 11. 2015

Čajanka v Muzeju novejše zgodovine

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so pripravili sklop sproščenih pogovorov ob čaju in kavi o odgovornosti muzejev v sodobni družbi in želeli so, da bi se teh pogovorov udeležile tudi gluhe in naglušne osebe ter dodale svoj pogled na muzeje.

Na čajanki, ki je bila v sredo 11. novembra v zanimivem okolju razstave Časovna kapsula, ki so jo v okviru EuroVision Lab.a ustvarili mladi v sodelovanju s kustosi iz različnih slovenskih muzejev, so gostili predstavnice in predstavnike treh organizacij muzejev: mag. Tanjo Roženbergar iz slovenskega odbora Mednarodnega muzejskega sveta (ICOM), dr. Aleksandro Berberih Slana iz Skupnosti muzejev Slovenije in dr. Flavia Bonina iz Slovenskega muzejskega društva.

Z njimi so odprli ključna vprašanja o smereh družbene odgovornosti slovenskih muzejev. Čajanko je povezovala Tina Palaić. Pogovarjali so se o učinkovitem podajanju informacij in sporočil na muzejskih razstavah ter participatornih pristopih v muzejih. Anton Petrič, vodja programa Kultura gluhih na ZDGNS, je načel temo dostopnosti muzejev osebam z okvaro sluha in z njimi iskal odgovore, kako muzej približati tem osebam.

Pogovor na čajanki je prevajala v slovenski znakovni jezik tolmačka Tinkara Jerina

[gallery ids="30369,30370,30371,30372"]  
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Kultura

Več