Spleta TV
na voljo v Google Play

03. 06. 2015

Retrospektivna razstava Stojan Batič: Človek in mit

STOJAN BATIČ: ČLOVEK IN MIT Retrospektivna kiparska razstava 12. 5.–16. 8. 2015 Galerija Jakopič, Slovenska cesta 9, Ljubljana [caption id="attachment_28318" align="alignnone" width="350"]Fotografija: Klemen Razinger/MGML Fotografija: Klemen Razinger/MGML[/caption]

»Vsak od nas ima svojo odisejado.«

 Stojan Batič je kipar prve slovenske povojne generacije 20. stoletja. Sedemdeset let je minilo, odkar je kot prvi študent novoustanovljene ljubljanske Akademije upodabljajočih umetnosti, danes ALUO, stopil na likovno prizorišče in začel svoje občudovalce navduševati s cikli male plastike in portreti, v slovensko umetnostno zgodovino pa se je uvrstil zlasti s spomeniki oz. javno plastiko.

Retrospektivna razstava Stojan Batič: Človek in mit, ki je v Galeriji Jakopič na ogled do 16. avgusta 2015, je nastala v letu, ko avtor praznuje 90 let, na ogled pa postavlja izčiščen izbor tistih najznačilnejših del, ki avtorja zmorejo najbolje identificirati. Izbor in razstavo sta pripravili kustosinji Marija Skočir in Barbara Savenc, ki sta s sodelavci ob razstavi pripravili tudi pregleden katalog s strokovnimi besedili in umetnikovo podrobno biografijo, pregledno dokumentacijo ter fotografijami izbranih in razstavljenih plastik.

Vabljeni na javno vodstvo po razstavi Človek in mit, prilagojeno za gluhe in naglušne obiskovalce. Vodstvo je na sporedu v nedeljo, 14. 6., ob 16.30 v Galeriji Jakopič in bo spremljal tolmač za znakovni jezik.

Več informacij o razstavi Stojan Batič: Človek in mit najdete na tej povezavi.Stojan Batic - Clovek in mit - Retrospektiva  GJ - Odprtje 12_5_2015DSC_7245_lowres
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Kultura

Več