Spleta TV
na voljo v Google Play

25. 07. 2013

Žreb v tenisu je zaključen

25. julija je bil v Dema sports klubu izveden žreb za teniško tekmovanje na Deaflympics 2013. Nastopilo bo 43 tekmovalcev, ki so izpolnili olimpijsko normo, med njimi je 16 nosilcev.

Prvi nosilec tekmovanja je Francoz Laurent Mikael. Z 270 točkami je na Deaf Ranking lestvici prvi, drugi je 27-letni Madžar Mate Gabor, z 205 točkami in tretji 28-letni Avstrijec Mario Kargl, s 125 točkami. Kegl je z 10 osvojenimi točkami na mednarodni teniški lestvici gluhih 41.

Teniški igralec, Marino Kegl, bo jutri, 26. julija, nastopil v prvem kolu. Pomeril se bo z Indijcem Quadrijem Shafayem. Če bo uspešen, ga v drugem kolu čaka tekma s Turkom Yilmazijem Ismailom. Žreb mu ni bil ravno naklonjen, saj se bo, če bo uspešen na prvih dveh tekmah, že v tretjem kolu srečal z najboljšim igralcem med gluhimi na svetu, aktualni številki 1 na Deaf Ranking lestvici, aktualnim evropskim in olimpijskim prvakom, Francozom Laurentom Mikaelom.

Marinu žreb ni bil najbolj naklonjen, čakajo ga težke tekme, kar pa je na največjem športnem dogodku letošnjega leta, olimpijskih igrah, tudi za pričakovati. Tukaj bodo namreč tekmovali samo najboljši igralci na svetu.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več