Spleta TV
na voljo v Google Play

28. 07. 2013

Slovenija suvereno premagala Kenijo

Neposredni prenos je zaključen. Kmalu bomo objavili posnetek celotne tekme, najboljše akcije in intervjuje z igralci pa v posebnem prispevku. Po tekmi smo se pogovarjali tudi z debitantom letošnjega prvenstva, Samotom Dolancem. Vabljeni, da nas spremljate.

Slovenija suvereno premagala Kenijo
Jutri sledi obračun z Avstralijo
28. julij 2013, ob 16h
Deaflympics, Sofija.

Slovenski gluhi košarkarji so na olimpijskih igrah gluhih v Sofiji zanesljivo opravili s tretjim tekmecem v skupini A. Kenijo so premagali z rezultatom 116:35, potem ko je bila že ob polčasu razlika 42 točk.

Slovenci so si otipljivo prednost nabrali že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 22 točkami razlike. Kenija je v nadaljevanju zaostanek poskušala zmanjšati, vendar je Slovenija do polčasa razliko podvojila. Tokrat je bila premoč Slovenije očitna. V prvem polčasu so zlasti z metom za tri točke rešetali kenijski koš.

Slovenci so nadaljevali z bliskovitim tempom tudi v tretji četrtini, ko je bila razlika 69 točk. Kenijci prvič igrajo na olimpijskih igrah gluhih in danes Slovencem, aktualnim evropskim prvakom, niso bili enakovreden nasprotnik. Najboljši strelec na slovenski strani je bil danes odlično razpoloženi Saša Lukič, ki je dosegel 18 točk.

Slovenijo jutri ob 13h čaka še zadnji obračun prvega kroga z Avstralijo. Doslej so klonili proti ZDA in Rusiji.

Kenijski trener, Charles Goro, nam je po tekmi dejal, da se košarka v Keniji šele razvija. Na olimpijadi so nastopili prvič. Veseli so, da so lahko igrali z ZDA in Slovenijo.

Miha Jakofčič, nam je povedal, da so imeli danes igralci dober dan, bili so sproščeni in veseli so zmage.

Debitant prvenstva Samo Dolanc, nam je povedal, da je bila današnja tekma proti Keniji njegov krstni nastop. Vesel je, da je dosegel svoje prve točke in prispeval k zmagi Slovenije.

Statistika:

Slovenija: Lukić 18, Zupan 16, Perić 15, Ranković 14, Žabot 12, Orešnik 9, Dolanc 5, Makuc 8,
Jakofčič 6, Šebjan 4, Starc 9.

Kenija: Fanuel 7, Elvis 8, Vogefu 13, F. Ochieng 3, C. Ochieng 4.


Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več