Spleta TV
na voljo v Google Play

23. 12. 2011

Priznanja najuspešnejšim športnikom invalidom za leto 2011

Zveza za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite je 8. decembra v Kočevju podelila priznanja za najboljše slovenske invalide športnike leta 2011.

Atletinja na vozičku Tatjana Majcen Ljubič je osvojila naziv športnica leta 2011. Osvojila je srebrno medaljo v suvanju krogle in bronasto medaljo v metu diska na svetovnem prvenstvu v atletiki na Novi Zelandiji. V metu krogle z daljavo 6.82 pa je na mednarodnem tekmovanju v Puli izboljšala svetovni rekord v svoji kategoriji.

Jože Flere si je s srebrno medaljo v metu diska na svetovnem prvenstvu v atletiki na Novi Zelandiji in s kar dvema izboljšavama svetovnega rekorda v metu diska v razredu F51 prislužil naziv športnika leta 2011.

Najboljša ženska ekipa leta 2011 je ekipa v namiznem tenisu v postavi Mateja Pintar in Andreja Dolinar, ki sta na evropskem prvenstvu v ekipni konkurenci osvojili bronasto medaljo.

Ekipa strelcev v postavi Srečko Majcenovič, Franček Gorazd Tiršek in Damjan Pavlin je osvojila ekipno 1. mesto na svetovnem pokalu v strelstvu v Španiji z zračno puško stoje in 3. mesto z zračno puško leže. Ta športni uspeh ji je po oceni Strokovne službe ZŠIS-POK prinesel naziv moška ekipa leta 2011.

Imena vseh

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več