Spleta TV
na voljo v Google Play

02. 12. 2019

Priprave na paraolimpijske igre

Še 238 dni nas loči do začetka 16. poletnih paralimpijski iger, ki se bodo slavnostno začele 25. avgusta 2020 v Tokiu. Slovenske parašportnice in parašportniki bodo lovili že jubilejno 50. paralimpijsko kolajno. V želji, da bi bili naši predstavniki karseda konkurenčni na mednarodni sceni, pa Zveza za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite premierno organizira skupne priprave za kandidate za odhod na paralimpijske igre.

Priprave bodo potekale med 30. novembrom in 14. decembrom na Kanarskih otokih (točneje na otoku Lanzarote v mestu Arrecife), kjer bodo imeli naše športnice in športniki na voljo 50-metrski olimpijski bazen, atletski stadion, kolesarske in tekaške poti ter fitnes. Na priprave odhajajo paraplavalca Darko Đurić in Tim Žnidaršič Svenšek, parakolesarski dvojec Aleš Dragar in Jurij Porenta, paratriatlonec Alen Kobilica ter slepi maratonec Sandi Novak. Ekipi in pripravam se bo pridružil tudi obetavni gluhi tekač Tadej Enci, ki ga v prihodnjem letu čaka nastop na svetovnem prvenstvu. Ob tem bo zveza zagotovila tudi ustrezno strokovno in logistično podporo. Na pripravah bodo sodelovali trenerji: Gregor Nahtigal, Emil Tahirovič, Roman Kejžar, Luka Kovič in Jana Čander.

„Naši nekoliko izkušenejši parašportniki pa v tem času najbolj intenzivno lovijo norme in uvrstitve za paralimpijske igre Tokio 2020. Vse težji je ta boj z drugimi športniki, ki imajo v svojih državah urejene sisteme, v  katerih se lahko ti športniki ukvarjajo s športom za vse ali z vrhunskim športom. Ker pa poskušamo v Sloveniji vsaj slediti, če že ne konkurirati sistemski urejenosti mednarodnega športa invalidov, se je posledično ponovno obudila ideja, da bi naši športniki lahko tudi v zimskem času svojo športno pripravljenost dvignili še na višjo raven. Tako prvič pod našo taktirko odhaja 16 članska ekipa na kondicijske priprave na otok Lanzarote. Podprta s trenerji in strokovnimi delavci, ki bodo skrbeli, da bodo športniki imeli odlične pogoje za treninge. To je ponovno novi korak k cilji, da naši športniki bolj konkurenčno stojijo ob bok vse večjemu razvoji in kvaliteti mednarodnega parašporta,“ je pred pripravami povedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Paralimpijski komite.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več