Spleta TV
na voljo v Google Play

03. 06. 2014

Marino Kegl iz Hamburga z dvema srebrnima medaljama

V nemškem Hamburgu se je od 28. maja do 1.junija odvijalo letošnje  največje mladinsko tekmovanje v tenisu gluhih na svetu, DEAF YOUTH CUP – HAMBURG 2014, kjer so se mladi gluhi športniki, poleg tekmovanja v tenisu, pomerili tudi v namiznem tenisu, nogometu, bowlingu, šahu, atletiki, plavanju in košarki. Zbralo se je 400 gluhih športnikov iz vsega sveta.

[gallery link="file" ids="21884,21885,21886"]

Na teniškem turnirju je sodeloval tudi najboljši slovenski gluhi teniški igralec Marino Kegl (ŽTK Maribor) iz Murske Sobote in osvojil dve srebrni medalji, posamezno in v dvojicah z Alexandrom Sanchezom (FRANCIJA). Turnir je potekal na igriščih Teniškega centra Hamburg, tekmovali pa so le najboljši mladi gluhi teniški igralci. Marino je bil 2. nosilec turnirja. Igral je odlično, le 1. nosilcu, Egoru Panyuskhinu, ki je več kot leto starejši od Marina, trenira in študira na Floridi (ZDA), in je 8. gluhi teniški igralec svetovne lestvice gluhih (Marino je na 15. mestu), ni bil kos. Skupaj s Sanchezom sta v finalu proti dvojici Egor Panyuskhin/ Sergey Likharev (RUSIJA) na koncu morala priznati premoč Rusoma.

REZULTATI: POSAMEZNO: 1. kolo                   Marino Kegl (SLO) : Shafay Quadri (IND) 6:0, 2:0 (ret.) ČETRTFINALE: Marino Kegl (SLO) : Alexej Lipovsky(RUS) 6:0, 6:0 POLFINALE:        Marino Kegl (SLO) : Johannes Behr (NEM) 6:0, 6:1 FINALE:               Marino Kegl (SLO) : Egor Panyuskhin (RUS) 4:6, 1:6 KONČNI VRSTNI RED:
  1. Egor Panyuskhin (RUS)
  2. Marino Kegl (SLO)
  3. Johannes Behr (NEM)
  4. Hayat Esah (GBR)
DVOJICE: 1. kolo   PROSTO POLFINALE: Marino Kegl (SLO)/ Alexandre Sanchez (FRA) : Alexej Lipovsky (RUS)/ Roman Malishev(RUS)  6:0, 6:0 FINALE: Marino Kegl (SLO)/Alexandre Sanchez (FRA) : Egor Panyuskhin (RUS)/Sergey Likharev (RUS) 6:7(8), 2:6 KONČNI VRSTNI RED:
  1. Egor Panyuskhin / Sergey Likharev (RUS)
  2. Marino Kegl (SLO) / Alexandre Sanchez (FRA)
  3. Johannes Behr / Michael Glatt (NEM)
  4. Alexej Lypovski / Roman Malishev(RUS)
Marina Kegla zdaj čaka nov teniški turnir. Med 5. in 7. junijem bo igral na mednarodnem teniškem turnirju gluhih v Sloveniji, SLOVENIA DEAF OPEN – PORTOROŽ 2014. http://www.zveza-gns.si/2014/05/27/mednarodni-teniski-turnir-gluhih-portoroz-2014
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več