Spleta TV
na voljo v Google Play

12. 12. 2018

Gluhi kegljači najboljša ekipa invalidov leta 2018

Na slavnostni prireditvi v Austria Trend Hotel v  Ljubljani dne 11. decembra 2018 je Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK) podelila priznanja najboljšim športnikom invalidom v letu 2018.

Športnica leta 2018 Tanja Glušič, gluhoslepa plezalka, si je priznanje zaslužila z nastopi na letošnjem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku, kjer si je priplezala tretje mesto. Športnik leta 2018 je postal plavalec Darko Đurić, ki je blestel na evropskem prvenstvu v plavanju z zlatom na 50 metrov prosto in bronom na 200 metrov prosto.

Za najboljšo športno ekipo 2018 je bila proglašena kegljaška reprezentanca gluhih Slovenije s kapetanom Alešem Peperko na čelu. Poleg njega so v ekipi še Tomaž Klemen, Dragutin Draganjac, Esad Hadžiagić in Robert Marolt. Nagrado so dobili za osvojeno prvo mesto in naslov evropskega prvaka na evropskem prvenstvu gluhih v kegljanju v avstrijskem Ritzingu.

Priznanje za perpsektivnega športnika sta letos dobila dva slovenska tekmovalca, gluha atletinja Iris Berganski in smučar Jernej Slivnik; atletinja je na evropskem mladinskem prvenstvu v Sofiji osvojila tri medalje, parasmučar pa je bil udeleženec zadnjih zimskih paraolimpijskih iger v Pjongčangu, kjer je končal na 12. mestu.

"Prepričan sem, da bomo v naslednjem letu opozarjali na paraolimpijske igre še pogosteje. Čakajo pa nas še zimske olimpijske igre gluhih in igre specialne olimpijade, tako kot letos ne bo predaha," je za leto 2019 napovedal Damijan Lazar, predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije-Paraolimpijski komite.

Nagrade najboljšim športnikom sta podeljevala dr. Jernej Pikalo, minister za izobraževanje, znanost in šport in Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta Slovenije.

[gallery ids="41392,41393,41394,41395,41396,41397,41398"]
Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več