Spleta TV
na voljo v Google Play

15. 09. 2013

Futsal reprezentanca začela priprave na EP

Četrto evropsko prvenstvo v futsalu bo potekalo med 14. in 22. novembrom 2014 v bolgarski prestolnici Sofiji.

Slovenska reprezentanca bo morala skozi kvalifikacije enako kot 27 drugih reprezentanc, in s svojo igro dokazati, da si zaslužijo nastop med najboljšimi reprezentancami v Evropi. Skozi kvalifikacije ne bo potrebno domači bolgarski reprezentanci, ker je organizator tekmovanja in aktualnim evropskim prvakom Ukrajincem.

Kvalifikacije bodo februarja potekale v mestu Nagykata na Madžarskem. Slovenija bo igrala v skupini C, skupaj z Italijo, Madžarsko in Belorusijo. Po odigranih kvalifikacijah, se bosta prvi dve reprezentanci iz vsake skupine uvrstili na evropsko prvenstvo.

Ekipo zaenkrat vodi poškodovani Aleš Škof. Kapetan slovenske futsal reprezentance gluhih, Mustafa Buljubašič, je za Spletno TV povedal, da je slovenska futsal reprezentanca gluhih že začela s pripravami na kvalifikacije. Nadaljevala jih bo vsako nedeljo v športni dvorani Vransko. Čakajo pa jih tudi prijateljske tekme, ki jih bodo odigrali s futsal ekipami iz različnih klubov.

V širši izbor reprezentančne vrste so povabljeni:

Vratarji: Boban Vučetić, Matej Tertinek, Žiga Bedenik, Gabrijel Kravanja, Igor Knežević.

Igralci: Viler Jović, Saša Lukić, Mustafa Buljubašić, Dragiša Dvorančič. Boštjan Osterc, Sadmir Memić, Domen Starc, Marko Šmid, Matjaž Žnidar, Klemen Javornik, Damir Selimović, Tomi Strel, Aleš Podbelšek, Robert Debevec, peter Meško, Shkelzen Dacaj, Jernej Tante, Silvo Čeh, Nejc Drekonja, Janez Brdnik, Nenad Đukić, Matic Makuc, Eldion Vojvoda.


Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več