Spleta TV
na voljo v Google Play

14. 12. 2019

Drevova četrta v superkombinaciji

Danes je na zimskih olimpijskih igrah gluhih v Santa Catarini,  na znameniti FIS progi, imenovani po znani italijanski olimpijki Deborah Compagnoni, potekala preizkušnja v superkombinaciji za ženske. Anja Drev je s petim mestom v smuku in četrtim v slalomu osvojila četrto mesto (1:55:30).

Razmere na progi so bile po besedah Roka Tomažiča, pomočnika trenerja, dobre: »smukaška proga je bila zelo zahtevna, ista kot na včerajšnji tekmi. Medtem ko je bila slalomska bolj klasična, kot je običajno za tekme v superkombinaciji. Anja je včeraj začutila bolečine v ledvenem delu. Kljub hitremu posredovanju fizioterapevta, je bolečine čutila še danes. Vseeno smo se odločili, da nastopi na današnji tekmi. Dala je vse od sebe in borbala do konca. Odpeljala je samozavestno in končen rezultat je po mojem mnenju dober. Posebej, da s takimi bolečinami iztisneš tak rezultat. Danes bo še imela fizioterapevta. Na prihodnjih tekmah ciljamo na medalje«, je optimističen pred naslednjimi tekmami Tomažič.

Že drugič zapored je bila najboljša aktualna svetovna prvakinja iz Innerkremsa (2017) Rusinja Elena Yakovishina, s časom 1:46:70. Druga je bila Tereza Kmochova (1:48:02), Avstrijka Melissa Koeck je s časom 1:51:48 osvojila bron.

Jutri bo ob 10h na sporedu superveleslalom.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več