Spleta TV
na voljo v Google Play

01. 08. 2013

Deaflympics; Mathe Gabor je olimpijski prvak v tenisu

Tenis je ena najstarejših olimpijskih panog, kjer so se teniški igralci prvič pomerili že leta 1924. Letošnji olimpijski prvak je postal Madžar Mathe Gabor, potem ko je Mikaela Laurenta, prvega nosilca olimpijskega turnirja, odpravil s 3:0 v nizih.
27-letni Gabor si je z današnjo zmago zagotovil preboj na sam vrh Deaf Ranking lestvice, saj mu bo zmaga na turnirju prinesla toliko točk, da bo s prestola vrgel doslej nepremagljivega 34-letnega Francoza. Bron je osvojil Mario Kargl, trenutno tretji gluhi teniški igralec na svetu, ki se je medalje upravičeno veselil, potem ko se je z olimpijskih iger v Tajpeju v Avstrijo vrnil brez vidnejše uvrstitve.
Slovenija je imela na olimpijskih igrah gluhih v Sofiji v tej kraljevi panogi prvič tudi svojega predstavnika Marina Kegla, 40. igralca Deaf Ranking lestvice. Njegova pot se je ustavila v tretjem krogu tekmovanja teniškega turnirja, kjer ga je s 6:0 in 6:3 premagal prvi nosilec turnirja Mikael Laurent. Najboljši slovenski gluhi teniški igralec se bo z osvojenimi 40 točkami na turnirju, povzpel za nekaj mest višje na mednarodni lestvici gluhih teniških igralcev. Od našega mladega upa se v prihodnosti še veliko pričakuje, saj ga, med drugim, odlikuje izjemen teniški talent.
Z vsemi tremi nosilci olimpijskih medalj smo se pogovarjali, zato vas vljudno vabimo k ogledu prispevka.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več