Spleta TV
na voljo v Google Play

11. 12. 2019

Anja Drev na zimskih olimpijskih igrah gluhih

V teh dne se bodo v italijanski alpski regiji Valtellina-Valchiavenna, tik ob švicarski meji,  pričele zimske olimpijske igre gluhih, kjer bodo športniki iz celega sveta tekmovali v alpskem smučanju, smučarskem teku, hokeju, curlingu, deskanju na snegu in šahu. V tej regiji bo tekmovalo 304 športnikov, od teh je 100 športnic, medtem ko je vseh udeležencev blizu 1000. Pred pričetkom olimpijskih iger je 47. kongres Mednarodnega komiteja za šport gluhih (ICSD) v Verceii, ki se ga udeležujejo delegati iz 53 držav sveta. Slovenski predstavnik na tem kongresu je Anton Petrič, sekretar Športne zveze gluhih Slovenije.

Slovenijo bo na zimskih olimpijskih igrah gluhih zastopala alpska smučarka Anja Drev, dobitnica olimpijske bronaste medalje v smuku v Hanti-Mansijsku leta 2015. Spremljajo jo glavni trener Dušan Jaunik, pomočnik trenerja Rok Tomažič in Sabina Hmelina kot vodja olimpijske odprave. Slovenska ekipa je nastanjena v Santa Canterini, 18 km južno od mondenega zimskega  letovišča Bormio. Anja bo tekmovala v vseh petih alpskih disciplinah: smuku, superkombinaciji, superveleslalomu, veleslalomu in slalomu. Anja se je celo leto pripravljala na olimpijske igre. Poleti je trenirala na ledenikih v Švici in Avstriji, ko so bile snežne razmere zadovoljive, se je pripravljala tudi v bližini prizorišča teh olimpijskih iger. V okviru priprav se je udeleževala FIS regionalnih tekem.

V Santa Caterini bodo alpski smučarji tekmovalni na znameniti FIS progi, imenovani po znani italijanski olimpijki Deborah Compagnoni. V petek, 13. decembra bo Anja nastopila v smuku, en dan prej bo imela uradni trening. Po smuku bo v soboto, 14. decembra nadaljevala tekmovanje v superkombinaciji. V nedeljo jo čaka tekma v superveleslalomu.  16. decembra imajo smučarji prost dan, ki ga bodo izkoristili za trening veleslaloma, ki bo v torek, 17. decembra. Če ne bo kakih vremenskih nevšečnosti, bo Anja zaključila olimpijski nastop s slalomom v petek, 18. decembra.

Anja Drev je izjavila, da ji bolj ležijo hitre discipline, tako da v teh alpskih disciplinah cilja na medaljo

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več