Spleta TV
na voljo v Google Play

02. 06. 2012

16. kongres Evropske športne zveze gluhih (2. dan)

Hotel Cosmos, Moskva, 2. junij 2012

Drugi dan kongresa je začel povabljeni gost, predsednik ICSD Craig Crowley. Predstavil je vizijo razvoja športa v naslednjih letih in sicer tako da se ICSD reorganizira v tri ločena organizacijska telesa:
- International Deaflympics Committee (IDC), ki skrbi samo za Deaflympics igre;
- International Deaf Sports Federation (IDSF) za panožna prvenstva na svetovni ravni in
- International Youth Deaf Sports Federation (IYDSF) za šport mladih na globalni ravni.
Glede zapletov okoli organizacije Deaflymipcs iger v letu 2013 je posredoval novico, da je bolgarska športna zveza gluhih uradno prevzela organizacijo Deaflympics iger, ki bodo avgusta 2013. Da ta zveza zagotovi celotno finančno podporo države Bolgarije in takoj pristopi k organizaciji in logističnim pripravam, potrebuje od nacionalnih športnih organizacij gluhih-članic ICSD seznam potencialnih športnikov-udeležencev in spremstva, da lahko na podlagi le-tega predvidi finančno konstrukcijo in jo zapre. Proti koncu poletja bodo znane informacije, koliko športnikov se namerava udeležiti teh iger, da bodo izpeljali kvalifikacije v nekaterih športnih panogah.

V naslednji točki so delegati obravnavali in sprejemali oziroma zavračali predloge nacionalnih športnih organizacij gluhih, ki se nanašajo na statut EDSO, njene pravilnike ter predloge za sprejem novih športnih panog v tekmovalni program EDSO.

Delite novico

Doniraj dohodnino

Doniraj

Prenesi aplikacij SpletnaTV

na voljo v Google Play

E-novice

Bodite na tekočem in se prijavite se na prejemaje obvestil o aktualnih dogodkih.

Prijava uspešna

Prišlo je do napake. Preverite vpisane podatke.

Šport

Več